Epoxyvloeren zijn twee keer zo sterk als beton en ook nog eens vloeistofdicht

Een uitstekende keuze, zowel bij renovatie als nieuwbouw.

Epoxyvloeren van Mesa Coatings

De epoxyvloer is een van de meest gebruikte industrievloeren. Doordat epoxyvloeren twee keer zo sterk zijn als betonnen vloeren  en ook nog eens vloeistofdicht, leent het zich uitstekend voor situaties waarin een hoge chemische en mechanische bestendigheid is vereist.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Mede omdat de epoxyvloer naadloos kan worden gelegd is hij makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Hij is immers waterdicht en nergens kan zich vuiligheid of vloeistof tussen wringen.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over epoxyvloeren? Of een persoonlijk advies op maat? Neem dan snel contact op met de coatingexperts van Mesa coatings.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Epoxy gietvloer of epoxy coating?

Zoals wellicht bekend zijn er vele kunststofvloeren waarin epoxy verwerkt is of als basis wordt gebruikt. Zo bestaat er de epoxy gietvloer en kan in een siergrindvloer als ook troffelvloer epoxy worden verwerkt. Echter wordt met epoxyvloer vaak epoxycoating bedoeld. Deze coating is een vloerafwerking en wordt minder dik aangebracht dan de gietvloer.

Het voordeel van de gietvloer is dat deze onregelmatigheden in de ondergrond uitvlakt en daardoor geschikt is ter renovatie. De coatingvloer stelt daar tegenover dat er minder materiaal nodig is als het gaat om een vlakke vloer en hierdoor ook vanzelf de prijs per m² lager wordt. Bijkomend voordeel van een dunnere laag vloercoating is dat het sneller uithardt dan de gietvloer en dus weer sneller in gebruik kan worden genomen.

Veiligheid en aanbrengen van epoxycoating

Voor het aanbrengen van een epoxyvloer moet er op de werkplaats twee componenten nauwkeurig worden gemengd. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee waarvan onze specialisten op de hoogte zijn en dan ook goed zijn voor opgeleid. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden zelf een epoxyvloer aan te brengen.

Verder dient mede door de dunne laag epoxyvloer coating de ondergrond te worden voorbehandeld, zowel bij renovatie als nieuwbouw. De ondervloer dient de juiste glad- of juist ruwheid te hebben voor een optimale hechting tussen ondergrond, primer en vloercoating. Hiervoor schuren we de vloer vaak met diamant voordat de coating wordt aangebracht. Dit is echter afhankelijk van het type ondergrond. Om te kijken welke voorbehandeling en type vloer het beste bij u past nemen we graag gezamenlijk de mogelijkheden door.

Vrijblijvende offerte

Vul onderstaand formulier in en u ontvang zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte.