Siergrindvloeren een slijtvaste bedrijfsvloer

Een uitstekende keuze, voor een duurzame vloer met een moderne uitstraling.

Siergrindvloeren

Bent u opzoek naar een stijlvolle en slijtvaste bedrijfsvloer? Dan is de siergrindvloer, ook wel steentapijt of grindvloer genoemd, wellicht iets voor u. Deze naadloze vloercoating bestaat uit al dan niet gekleurde kwartskorrels geboden met PU of Epoxy hars. Doordat een siergrindvloer in bijna elke RAL kleur geleverd kan worden en het een warme uitstraling heeft is het toepasbaar in ieder soort bedrijfsinterieur. Of deze nu modern, trendy of industrieel moet zijn.

Voor en Nadelen van siergrind

De slijtvastheid van de siergrindvloer is te vergelijken met die van een tegel, heeft het een goede UV- bestendigheid en kan het gebruikt worden op plaatsen waar veel zonlicht komt. Doordat siergrind op bijna alle ondergronden kan worden aangebracht en een naadloze afwerking heeft is het zeer veelzijdig toe te passen. Ten slotte is deze coatingvloer geschikt voor elke situatie waarin de vloer hoge esthetische eisen stelt. Minder geschikt is de siergrindvloer voor situaties waarin een bepaalde mate van mechanische belasting wordt vereist (tot 20N/ mm2) of zware chemische belasting moet worden weerstaan.

Deskundig advies nodig?

Heeft u deskundig advies nodig voor de renovatie van uw bedrijfsvloer of voor een nieuwbouw project? Laat uw gegevens achter en onze adviseurs nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Siergrindvloeren in een wijnspeciaalzaak

Siergrindvloer detailhandel

Siergrindvloeren in een fietsenwinkel

Grindvloer winkel

Siergrindvloeren in een figuur

Siergrind figuur

Open en gesloten structuur

Een open structuur siergrindvloer is in de afwerking niet geseald (afdichten met een gel). Dit betekent dat de vloer talloze poriën heeft die zich vullen met lucht en men een aangenaam warm en zacht gevoel heeft als eroverheen wordt gelopen. Tevens valt het stof tussen poriën waaruit het niet snel zal opwaaien en makkelijk kan worden opgezogen. Dit is echter minder geschikt voor ruimtes waarbij de vloer een eigenschap moet hebben.

Sealen voor meer hygiëne

Voor het verhogen van deze hygiënische eigenschappen is er de mogelijkheid om de siergrindvloer af te sealen. Hierdoor blijven vloeistoffen en vuil bovenop de vloercoating liggen en valt het niet tussen de poriën. Waar het dus nog makkelijker is om de vloer schoon te maken. Verder blijven de steentjes ook op hun plaats en worden ze niet zoals de bij haren van normaal tapijt plat gedrukt. Hierdoor ondervindt het stof bij de open als gesloten structuur geen weerstand om opgezogen te worden.

Your browser does not support SVG

Heeft u deskundig advies nodig? Neem direct contact op!

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.