Troffelvloer voor uw bedrijf nodig?

De MesaCon 6000 troffelvloer onverwoestbaar sterk!
Offerte aanvragen

Troffelvloer

Wie overweegt een (nieuwe) bedrijfsvloer te plaatsen, moet rekening houden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, het reinigen ervan, hygiëne en natuurlijk de uitstraling. Een mooie optie voor een bedrijfsvloer is een troffelvloer. Een troffelvloer is een aantrekkelijke vloer, die op verschillende plekken toegepast kan worden. Heel handig dus!

Waar bestaat een Troffelvloer uit

De basis van deze vloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind. Het hars bindt het fijne grind als het ware samen. Over de troffelmassa – zoals deze combinatie genoemd wordt – wordt een sealer aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de troffelvloer helemaal dicht is voor vloeistoffen en vuil. Een troffelvloer kan aangebracht worden op verschillende ondergronden.

De vloer zelf leggen: makkelijk of niet?

Een troffelvloer zelf leggen wordt gedaan in een aantal stappen. In de eerste plaats is een goede en schone ondergrond van groot belang. Als de ondervloer niet schoon is, dan hecht de troffelmassa niet goed. Begin daarom met het schuren en reinigen van de ondervloer. Breng daarna een goede hechtprimer aan en laat die ongeveer 24 uur drogen voor u verder gaat. Daarna begint het uitdagende deel van een troffelvloer zelf leggen: het aanbrengen van de tussenlaag: de troffelmassa. Die moet met de hand worden aangebracht en heel netjes vlak worden afgewerkt. Daarna kan er nog een seallaag overheen, die zorgt voor extra bescherming. Vanwege de snelwerkende harsen, is de vloer binnen 2 uur volledig chemisch uitgehard en klaar voor gebruik. Het grote voordeel van de troffelvloer is dat deze (tot 1.500 m2) op 1 dag uit te voeren is.

Projectvloer coating
Troffelvloer in de Volvo garage
Troffelvloer in vleesverwerkings bedrijf

Kenmerken van de vloer

Vinkje groen Vloeistofdicht

Vinkje groen Verwerkbaar bij temperatuur van -30℃

Vinkje groen Binnen 2 uur volledig uitgehard

Vinkje groen UV-bestendig

Vinkje groen Duurzaam en betaalbaar

Vinkje groen Toepasbaar op verschillende ondergronden

Vinkje groen Voor elk type bedrijf beschikbaar

Troffelvloer Autogarage

Contact opnemen

Wilt u graag meer informatie of een persoonlijk advies voor uw nieuwe bedrijfsvloer? Neem dan vandaag nog contact op met ons.

Contactgegevens

Lisdodde 57 4823 MB Breda, NL
Sales@mesa-coatings.eu
+31 (0) 85-4018271

Toepasbaar in verschillende branches

Hoe bevalt zo’n bedrijfsvloer? Ervaring leert dat verschillende branches er gebruik van maken, omdat het zo’n veelzijdig soort vloer is. De verschillende afwerkingen bieden de mogelijkheid om er verschillende varianten van te maken, te gebruiken voor diverse doeleinden. In de agrarische sector, bij boeren en veehouders, is deze vloer erg populair. Hier wordt de kunststof vloer vooral ingezet voor de werkruimtes met machines. Een dergelijke vloer zorgt immers voor een schone, droge en hygiënische, eenvoudig te reinigen omgeving. Ook in computerruimtes worden de vloeren van MesaCoatings veelvuldig ingezet, omdat ze voorkomen dat stof zich ophoopt op bijvoorbeeld servers en racks. Dit voorkomt problemen.

De voordelen

Omdat de bovenlaag met een gel laag is afgesloten kan er geen vuil of vloeistof in een kunststof vloer trekken, waardoor het een onderhoudsvriendelijke vloer is die ook nog eens een hoge chemische bestendigheid heeft. Verder is epoxyhars tweemaal sterker dan beton wat resulteert in een hoge mechanische belastbaarheid en kan het naadloos gelegd worden. Dit naadloos leggen draagt bij aan het makkelijk schoonmaken van de vloer als ook zijn uitstraling. Zo kunnen zowel grote open ruimtes er strak bij leggen, maar is het ook mogelijk om de vloer in een hele verdieping van bijvoorbeeld een kantoorpand met verschillende ruimtes te leggen.

Waar wordt de troffelvloer aangebracht

Doordat deze kunststofvloer een veelzijdige vloer is, die in vele varianten en voor vele doeleinden beschikbaar is, wordt hij hier ook voor gebruikt. Vanwege het makkelijk onderhoud en de naadloze structuur kan het zijn dat u de troffelvloer tegenkomt als bedrijfsvloer in:

Echter wordt hij ook veel aangebracht als industrievloer in:

Troffelvloer in de automotive sector
Troffelvloer in een productieruimte
Troffelvloer in de voedingssector